top of page

Nye, mer effektive syrer til Norge.Konserveringsmidlene i nye FOVACID TRIO er propionsyre, ammoniumdipropionat og benzosyre. Produsenten har utviklet en teknikk for å produsere en blanding av disse komponentene i flytende form, inkludert over 61% propionsyre, ammonium-di-propionat og høyt nivå benzosyre!


Propionsyre og ammoniumdipropionat er velkjent for deres evne til å drepe muggsopp og gjær. Generelt er salter mindre aktive enn syrer, men et viktig unntak er ammoniumdipropionat. Etter å ha penetrert bakterie- eller muggcellen, vil den splittes til både ammonium og propionat. Begge komponentene er dødelige for muggsopp. På grunn av denne egenskapen er aktiviteten nær aktiviteten til ren propionsyre, men den er ikke etsende og mye mindre flyktig. Dens evne til å dissosiere til muggceller er høy og diffusjonsgraden i fôr og korn er utmerket.


En annen unik egenskap til FOVACID TRIO er det faktum at den i tillegg til over 60% propionsyre, inneholder et høyt nivå av benzosyre. (MIC) 'Minimum hemmende konsentrasjon' av benzosyre i muggsopp og gjær ved pH 5 er seks ganger lavere enn propionsyre (den 'gyldne standard'): 0,0173 – 0,130 (% w/w) mot 0,10 – 0,50 (w/ w%). Dette betyr at hver 1 % benzosyre i flytende form er 6 ganger mer effektiv enn 1 % ren propionsyre.


De overflateaktive stoffene gir en spesiell affinitet for vann som regulere vannaktiviteten (Aw) i fôr og korn. Dermed eliminerer den svette og hemmer fuktighetsvandring i siloer under skiftende værmønstre eller varme dager / kalde netter og stopper den onde syklusen med muggvekst i kornlagre.


Videre reduserer de overflatespenningen til produktet og forbedrer penetrasjonen av FOVACID TRIO inn i fôret og råstoffpartiklene. Dette sikrer dessuten et lavere doseringsnivå med bedre økonomisk og miljøvennlig profil, samt lavere transportkostnader.


FOVACID TRIO er en gamechanger i jungelen av fullfôr-tilsetninger. Reduserer oppvarming og uønsket fermentering, med en stabilisert rasjon som beholder smaken og næringsverdiene. Mindre sortering fra dyrene gir mindre avfall og håndtering for bonden.
Yorumlar


bottom of page