top of page

Kalven - bransjens fremtid.

  • Forfatterens bilde: oystein16
    oystein16
  • for 5 døgn siden
  • 2 min lesing

Oppdatert: for 10 timer siden

Det er fremdeles stort potensiale hos kalven og sin-kyr i norsk melkeproduksjon, Heldigvis er vi i en veldig positiv utvikling i Norge nå.
Det er fremdeles stort potensiale hos kalven og sin-kyr i norsk melkeproduksjon, Heldigvis er vi i en veldig positiv utvikling i Norge nå.

Endelig har vi fått formulert en norsk variant, av et produkt som vi har kalt KALVISAN, utviklet av flere av de ledende ekspertene i bransjen med primus motorene Dr. Vincent Gerfault og Dr. Èlodie Barbier (doktorgrad i planteekstrakter) . Vi er veldig stolt av resultatene i et relativt stort forsøk med 2 batcher kalver på 115+115 kalver.

_________________________________________________________________________




Kalver er født uten egen immunitet. Ved fødselen får kalven kun immunitet fra råmelken. Etter noen dager blir immunglobulinene fra moren sakte nedbrutt av leveren.


ree

Dag 5-15 er avgjørende! Risikoen for infeksjoner i tarmen er høy!


_________________________________________________________________________


KALVISAN™ er et ekstremt bredspektret og avansert hjelpemiddel, som kan bidra med å takle et bredt spekter av patogener, se grafen under;



KALVISAN er et avanserert tilskuddsfôr som kan bidra til reduksjon av hyppigheten av diaré hos unge kalver. Med prebiotika, probiotika, elektrolytter og planteekstrakter forbedrer KALVIPRO tarmhelsen.
KALVISAN er et avanserert tilskuddsfôr som kan bidra til reduksjon av hyppigheten av diaré hos unge kalver. Med prebiotika, probiotika, elektrolytter og planteekstrakter forbedrer KALVIPRO tarmhelsen.

I tillegg til viktige vitaminer, mineraler og syre booster KALVISANkalven på 6 måter:



ree





1: Inntak av Natriumbikarbonat, Natriumklorid, Magnesiumklorid, Kaliumklorid og Salt for å kompensere for tapet på grunn av diaré. I tillegg forbedrer inntak av acetat og propionat (fra natrium) opptaket av Natrium i tarmen.


Rehydreringsscore. Rød kontrollgruppe har fått KALVISAN.
Rehydreringsscore. Rød kontrollgruppe har fått KALVISAN.

_________________________________________________________________________


  1. Inntak av Inulin.

    Inulin er et frukto-oligosakkarid (FOS). Dette er en energikilde for visse bakterier og vil selektere de inne i tarmen. Til slutt forbedrer FOS utviklingen av ikke-patogene bakterier
    Inulin er et frukto-oligosakkarid (FOS). Dette er en energikilde for visse bakterier og vil selektere de inne i tarmen. Til slutt forbedrer FOS utviklingen av ikke-patogene bakterier

  2. Gjærcellevegger

Inntak av Betaglukan og MOS for å stimulere immunforsvaret og redusere forekomsten av E. Coli.
Inntak av Betaglukan og MOS for å stimulere immunforsvaret og redusere forekomsten av E. Coli.

4 + 5 Inntak av antibakterielle + antiinflammatoriske planteekstrakter

Oregano er det mest effektive planteekstrakter for å redusere S. Aureus & E.Coli. Inntak av Sanguinarin reduserer betennelse i tarmen. Således kontrollerer vi patogener, og forbedrer absorbasjonen av næringsstoffer.
Oregano er det mest effektive planteekstrakter for å redusere S. Aureus & E.Coli. Inntak av Sanguinarin reduserer betennelse i tarmen. Således kontrollerer vi patogener, og forbedrer absorbasjonen av næringsstoffer.
  1. Inntak av Probiotika av høyeste kvalitet.

    E. Faecium er hurtigvoksende bakterier og utkonkurrerer patogene bakterier om næringsstoffer
    E. Faecium er hurtigvoksende bakterier og utkonkurrerer patogene bakterier om næringsstoffer





Vi er veldig stolt av et forsøk med 2 batcher med 115 holstein kalver. Til tross for en lavere startvekt (-3,6 kg), ankommer det tilsatte kullet etter 30 dager med +6,5 kg levende vekt!







 
 
 

Kommentarer


bottom of page