top of page

Ensileringsmiddel spiller en viktig rolleÅ produsere ensilasje av konsekvent høy kvalitet, med rett tørrstoff, bidrar til å forbedre fôropptaket, og reduserer kostnadene til innkjøpt fôr.


Det er to kritiske stadier i ensileringsprosessen: maksimere fôrverdien og bevare denne under ensileringen. I konserveringsstadiet kan bruk av ensileringsmidler øke gjæringen og kvaliteten betydelig.


Ensileringsmidler øker antallet gunstige og riktige bakterier som er tilstede under ensileringsprosessen, noe som fører til en god gjæring med lynkjapt fall i pH til siloen er lagringsstabil.


Dette hemmer veksten av uønskede bakterier og muggsopp, og forhindrer tap av protein, energi og tørrstoff. Å velge et ensileringsmiddel som er skreddersydd til ditt individuelle behov er avgjørende for å maksimere ensilasjekvaliteten.


Tilsvarende spiller ensileringsprotokoller, inkludert oppnåelse av de ideelle pH-nivåene og effektiv pakking og forsegling, også nøkkelroller for å bevare fôrkvaliteten og sikre maksimal ensilasjetetthet.


Bonden bør gjennomgå kravene til ensileringsmiddel så snart som mulig og sikre at hen har skaffet sine førstevalg av ensileringsmidler i god tid. Forbruksvarer tilbyr et bredt utvalg av ensileringsmidler som passer til alle fôrvekster og tørrstoffprosenter.


SILOMAX er eneste bioteknologiske ensileringsmidler som er utviklet for norske forhold. Vår anbefaling er å alltid ha tilgjengelig rikelig med ensileringsmidler uansett forhold for forekommende slått.

Comments


bottom of page