SILOMAX - et ensileringsmiddel utviklet for norske forhold.

Ingen av de globale ensileringsmidlene er utviklet for forhold som vi ofte har i Norge. Det er under slike forhold det kan være "make it or brake it". Bare SILOMAX IQ kan utnytte hele spekteret  av karbohydrater som er tilgjengelig i gresset.

Gress inneholder to typer sukker - enkelt og komplekst. Glukose, fruktose og sukrose er enkle sukkerarter, mens fruktan er et komplekst sukker. Under normale forhold er over 50 prosent av sukkeret i gresset komplekse, og under dårlige forhold kan de utgjøre opptil 85 prosent!

Bakteriene i SILOMAX IQ, kan få tilgang til 100 prosent av både det enkle og komplekse sukkeret. SILOMAX IQ omdanner sukkeret i gresset utelukkende til melkesyre.

Forbedret gjæring

Hastigheten til en SILOMAX-gjæring betyr at mer av kvalitetsnæringsstoffene konserveres og ammoniakknivået er ubetydelig. Denne formasjonseffektiviteten betyr at mer energi bevares for kua å utnytte, og fordi det eneste gjæringsproduktet er melkesyre, er inntakspotensialet maksimert.

Resultatet er en SILOMAX-behandlet ensilasje som kyr elsker å spise! De spiser mer og presterer bedre, både når det kommer til produksjon og reproduksjon.