Historien om Norges ledende ensileringsmiddel - SILOMAX.

Historien om SILOMAX begynte i 2004. Etter å ha lest om bondeeide, politisk og økonomisk uavhengige tyske DLGs` trendbarometer, hvor de årlig intervjuer flere hundre ledende bønder, sikret vi oss importen av Europas mest brukte ensileringsmiddel. Ensileringsmiddelet var i 2004, som i dag i 2021, brukt av flertallet av europeiske bønder. I Europa er det omtrent 24.000.000 melkekyr, hvor 230.000 av disse lever i Norge. Altså ca 0,09 prosent. Til tross for ekstrem skepsis blant de etablerte fagmiljøene i Norge, så Forbruksvarer tidlig et fantastisk potensiale i melkesyrebakteriene, som har blitt brukt gjennom generasjoner for å  konservere mat og fôr gjennom fermentering. 

Etterhvert begynte vi å ytterligere perfeksjonere sammensetningen av bakterier for våre nordlige, klimatisk varierende  forhold, til det som i dag er SILOMAX. 

SILOMAX har utviklet seg til det eneste ensileringsmiddel som er  utviklet spesifikt for norske forhold. SILOMAX IQ er fremdeles det eneste ensileringsmiddel som kan nytte hele spekteret av karbohydrater til produksjon av melkesyre, og vi har til dags dato den eneste EFSA- og EU godkjente bakterie som dokumenterer betydelig reduksjon av sporer i silo, av uavhengig instans. 

SILOMAX har allerede blitt brukt i en årrekke av flere av landets mest anerkjente, respekterte og lønnsomme landbruksbedrifter. Med SILOMAX deler du forskning og utvikling med flesteparten av andre bønder. For SILOMAX er konstant under forbedring.